Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Počítali jsme s tím, že to bude hnusné. Příští týden to bude ještě hnusnější, říká Pavlova volební manažerka

Chtěli s manželem a dětmi obeplout na plachetnici svět, teď pomáhají Petru Pavlovi na Hrad. Foto: Tomáš Hrivňák, Deník N
Chtěli s manželem a dětmi obeplout na plachetnici svět, teď pomáhají Petru Pavlovi na Hrad. Foto: Tomáš Hrivňák, Deník N

Po sečtení hlasů v prvním kole pozval Petr Pavel na pódium volební manažerku Pavlu Nýdrle, kterou spolu s jejím manželem Michalem označil za ty, kteří za jeho úspěchem stojí. „Mně je nesmírně líto, že pan Babiš pracuje se strachem lidí,“ říká Pavla Nýdrle o dosavadním průběhu kampaně před druhým kolem. Manažerka očekává, že příští týden bude „ještě hnusnější“.

Co se v rozhovoru mimo jiné dozvíte:

  • Jak probíhala plavba na plachetnici kolem světa, která skončila zlomeným stěžněm?
  • Jaké to bylo, fungovat na lodi jako domácí učitelka, která pořád jen hledá zakutálené pastelky?
  • Kolik peněz dali manželé Nýdrlovi prezidentskému kandidátovi Pavlovi na kampaň?
  • Bude Pavla Nýdrle chtít v případě zvolení Petra Pavla prezidentem pracovat v jeho hradním týmu?

Určitě jste čekali, že druhá část kampaně bude ostrá, Petr Pavel se na ni dokonce těšil. Den po sečtení výsledků mi řekl, že to bude pár hnusných dní. Počítali jste ale i s takovou variantou, že vám Babiš z kandidáta udělá válečného rváče?

Počítali jsme s tím, že to bude hnusné. A já si myslím, že ten příští týden bude ještě hnusnější.

Máte k tomu nějaké indicie? Víte, co se na něj chystá?

Celou kampaň nám průběžně chodí informace o různých útocích a tématech těch útoků. My se na to připravujeme a vyčkáváme.

Budete konkrétní?

My jsme o připravovaných útocích konkrétně informovali na tiskovce před Vánoci. Tam jsme explicitně zmínili tři oblasti útoků: rozvod s první ženou, ukradený kufřík, tedy útok ohledně údajného bezpečnostního rizika, a napojení na Rusko.

Témata víte, ale konkrétní formu nikdy. Vlastně čekáte, jaká ta forma bude. Útoky chodí nebo přijdou a my chceme zachovat klidnou hlavu a reagovat správně.

A teď? Víte něco o dalších chystaných útocích?

Stále se k nám vrací témata z tiskovky v prosinci. Je možné, že dojde k jejich posílení. Pan Babiš zvedl téma vojáka a války. Když to vztáhnu na debatu v Blesku, přijde mi úsměvné, jak pan Babiš řekl, že je pro mír a že ty billboardy zreviduje. Řekla bych, že tím to téma ještě posunul.

V jakém smyslu?

Babiš tím naráží na výrok, který řekl pan generál v debatě v České televizi. Mám na mysli větu, že trvalý mír je iluze. Pan Babiš slibuje mír, což vnímám jako populismus. Pan generál má osobní zkušenost s tématem války, viděl ji mnohokrát, byl u toho. A říkat, že si voják přeje válku, je stejná hloupost jako tvrdit, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější