Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Stěžujte si Babišovi, odpovídá reklamka na negativní reakce. Loni ale „válečný“ billboard odstranila sama

Tyto billboardy Andreje Babiše se objevily krátce po prvním kole prezidentských voleb. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Tyto billboardy Andreje Babiše se objevily krátce po prvním kole prezidentských voleb. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Reklamní společnost BigMedia čelí záplavě stížností na billboard, na kterém Andrej Babiš hrozí možným „zavlečením Česka do války“. Královéhradecký spolek Mluvme spolu odmítá vysvětlení, které od firmy dostal v reakci na svůj otevřený dopis. Společnost argumentuje, že za obsah reklamy odpovídá zadavatel. Jenže v případě spolku se tím loni neřídila a jeho billboard s výzvou k příspěvku na zbraně pro Ukrajinu svévolně odstranila.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když loni reklamní gigant BigMedia odstranil billboard jednorázovému a obchodně málo zajímavému klientovi, nejspíš nečekal, že o něm ještě někdy uslyší. Teď se mu ale tento krok vrací. Reklamce chodí stížnosti, negativními recenzemi má zaplavené sociální sítě.

„Úplně přesně to vyčíslit nedokážeme, ale určitě jsou to stovky stížností,“ řekl Deníku N Vít Luštinec ze spolku Mluvme spolu.

Stížnosti začaly pršet poté, co

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější