Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fiala a spol. vzali opozici munici. Hodinami sebechvály ovládli jednání o nedůvěře

Premiér Petr Fiala a členové jeho vlády nepustili ANO ke slovu. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Premiér Petr Fiala a členové jeho vlády nepustili ANO ke slovu. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Hnutí ANO si představovalo, že bude ve Sněmovně hodiny plísnit vládu za její chyby, schodkový rozpočet, vysokou inflaci i zhoršení životní úrovně. To vše před očima tisícovek voličů, kteří si o jejich vystoupení budou přes den číst na internetu a večer se na ně podívají v televizních zprávách. Nepovedlo se.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vláda na dnešním zasedání dolní komory Parlamentu zvolila lepší taktiku než hnutí ANO a díky ní až na jednu výjimku získala celý prostor pro sebe. Ministři se během schůze hodiny chválili za návrhy zákonů, hospodaření, nápady, zahraniční cesty, dodávky nedostatkových léků, řešení ukrajinské i energetické krize a desítky dalších věcí.

Posluchači a diváci se tak dozvěděli třeba i to, že nejoblíbenější tank

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější