Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Deset kroků, které dělí Petra Pavla od Pražského hradu

Před nadcházejícím druhým kolem bude důležité, kdo ovládne veřejnou debatu a dokáže nastolovat témata, na něž lidé slyší. Ilustrační grafika: Adobe Stock
Před nadcházejícím druhým kolem bude důležité, kdo ovládne veřejnou debatu a dokáže nastolovat témata, na něž lidé slyší. Ilustrační grafika: Adobe Stock

Komentář Josefa Boušky: Petr Pavel má lepší výchozí pozici pro druhé kolo. Jeho úspěch však záleží na řadě faktorů, které musí jeho tým zohlednit. Andrej Babiš svou voličskou základnu výrazně nezvětší. To neznamená, že nemůže ubrat podporu svému soupeři.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Z výsledků prvního kola prezidentské volby je patrné, že Petr Pavel je nyní do velké míry pánem svého osudu. Pokud neudělá v příštích dnech výrazné chyby, nemělo by mu vítězství uniknout. Chyby se však ve vypjaté volební atmosféře dělají snadno a nemusí být na první pohled viditelné.

Pavel pro mnohé svoje voliče představuje pragmatickou volbu rozumem, méně již srdcem. Dvojnásob to bude platit pro příznivce Danuše Nerudové, Pavla Fischera a Marka Hilšera. Jeho výsledek a čísla celého „antibabišovského“ bloku budí dojem silné pozice, a právem. Je to však křehká síla.

Přinášíme další ze série textů, v nichž publicista a marketingový profesionál Josef Bouška glosuje předvolební kampaň prezidentských kandidátů.

Generálova kampaň zvládla řadu věcí na jedničku. Udělala však také několik chyb,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Cesta na Hrad

Petr Pavel

Volby prezidenta ČR

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější