Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Vlk v kašmírovém rouchu“. Nejbohatší člověk Bernard Arnault si chystá v LVMH své nástupce

Druhá zleva Delphine Arnault, Bernard Arnault a Alexandre Arnault na přehlídce Louis Vuitton Menswear na Paris Fashion Week v lednu 2019. Foto: Jerome Domine, AbacaPress/Reuters
Druhá zleva Delphine Arnault, Bernard Arnault a Alexandre Arnault na přehlídce Louis Vuitton Menswear na Paris Fashion Week v lednu 2019. Foto: Jerome Domine, AbacaPress/Reuters

Do důchodu ještě jít nemusí, postupně ale rozdává důležité funkce ve svém impériu svým dětem. Nejbohatší člověk jich má celkem pět. Nejdůležitější pozici, ředitelku Christian Dior, získala Arnaultova dcera Delphine. Dědice svého majetku připravuje i nejbohatší Španěl – majitel značek jako je Zara – a na nástup nové generace se chystá i italský módní dům Prada.

O Delphine Arnault se říká, že si jen málokdy nechá ujít příležitost, aby se v sobotu odpoledne vypravila do některé z mnoha prodejen, které spadají pod francouzské luxusní impérium Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH).

Není náhodou, že si pro své nečekané návštěvy vybírá zrovna sobotní odpoledne. V tuto dobu totiž chodí vůbec nejvíce zákazníků a prodavačky tak mají naspěch. Na podobné „přepadovky“ chodila už od útlého věku se svým otcem, šéfem LVMH Bernardem Arnaultem. O něm se traduje, že za jednu sobotu stihne projít až 25 prodejen, a to včetně těch od konkurence. Přísným pohledem prý kontroluje, zda prodejny mají pečlivě upravené výlohy nebo třeba čisté kliky. Pokud narazí na nějaké nesrovnalosti, tak manažery hned v pondělí čeká nepříjemný e-mail, popisuje francouzský server Capital.fr.

Nyní si Bernard Arnault vybral svoji jedinou dceru Delphine, aby

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Francie

Móda

Ekonomika, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější