Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Slovensko v kostce. Jan Hřebejk budí emoce se seriálem Iveta o mladé Romce ze slovenského zapadákova

Seriál Iveta. Foto: Stanka Topoľská/TV JOJ
Seriál Iveta. Foto: Stanka Topoľská/TV JOJ

Jan Hřebejk s Petrem Kolečkem hýbou Slovenskem. Na TV JOJ se začal vysílat jejich seriál Iveta. Není o Ivetě Bartošové, ale o romské dívce z Trebišova. Odkud že?

Z nového seriálu televize JOJ zatím odvysílala jen několik dílů, ale seriál už vyvolal takové množství reakcí – dokonce na něj otevřeným dopisem řediteli televize zareagoval i primátor Trebišova –, že si zaslouží pozornost už teď.

Velkou část ohlasů tvoří výhrady obyvatel Trebišova, že seriál zkresluje realitu a uráží jejich město. „Takhle nevypadá realita v Trebišově, teď nám tady klesne cestovní ruch,“ zněl jeden z diváckých komentářů.

Herec Milan Ondrík, který měl ve videu TV JOJ na divácké komentáře odpovědět, nemohl zadržet smích. „Právě naopak, neklesne, tento seriál přitáhne všechny turisty do Trebišova!“ řekl nakonec se smíchem.

Nevím, jestli jste někdy byli v Trebišově. Já tuším naposledy před dvaceti lety během studia na vysoké škole, ale upřímně – nepamatuji si z toho už nic. Vlastně si ani nejsem jistá, jestli jsem tam opravdu byla.

„Tady máme bordel a tady baletní sál. To je takové naše kulturní středisko,“ říká seriálová Iveta, když

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Slovensko

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější