Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jel by Bašta do Kyjeva? A kdo seká milosti jako salám? Z pětice kandidátů se stala čtveřice, na Nově nezářil nikdo

Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, fotografie Marka Hilšera a Tomáš Zima v debatě na Nově. Zdroj: Reprofoto TV Nova
Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, fotografie Marka Hilšera a Tomáš Zima v debatě na Nově. Zdroj: Reprofoto TV Nova

Pětice kandidátů, kteří nepatří mezi favority prezidentské volby, měla vpodvečer na Nově poslední možnost zaujmout televizní diváky před volbami. O jediné překvapení se postaral senátor Marek Hilšer, který z debaty na začátku teatrálně odešel. Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer a Tomáš Zima sice zůstali, o žádný šok se však nepostarali.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Televize pětici vyhradila 80 minut v podvečerní debatě bez tří hlavních favoritů – Danuše Nerudové, Petra Pavla a Andreje Babiše. Do studia sice před pátou hodinou odpoledne přišlo všech pět pozvaných uchazečů o Hrad, hned po úvodním dotazu moderátorky však senátor Marek Hilšer způsobil jediné větší pozdvižení.

Moderátorka se jej zeptala, zda mu voliči už před pěti lety nedali najevo, že ho jako prezidenta nechtějí, senátor ale pouze zkritizoval, že televize rozdělila kandidáty do dvou skupin, a své místo za debatním pultem opustil.

„Myslím, že je to neférové především vůči voličům České republiky, kteří mají právo na to, aby jejich kandidáti měli rovné podmínky,“ prohlásil. Na pultíku tak pouze zanechal svou fotografii a nereagoval už ani na slova, že televize svůj plán na dvě debaty avizovala dopředu.

Ostatní kandidáti vystupovali spíše

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější