Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Hráli jsme proti čtrnácti lidem.“ Fotbalový prales řeší údajnou křivdu vůči týmu exministra spravedlnosti

Předseda pražského vrchního soudu Jaroslav Bureš. Foto: ČTK
Předseda pražského vrchního soudu Jaroslav Bureš. Foto: ČTK

Víkend co víkend se v nižších fotbalových soutěžích v Česku odehrají zápasy, jejichž průběh je přinejmenším pochybný. Poslední březnovou sobotu se podvedeni cítili ve středočeské I. A. třídě hráči Sokola Záryby v duelu s týmem SK Kosmonosy (2:3). Kosmonoští vidí celou záležitost podle očekávání zcela jinak.

Příběh zárybského utkání bude mít možná jiný osud než v obdobných případech. Padesátiletý sudí Václav Kvasnička, který podle zástupců Záryb při zápase stranil kosmonoskému celku bojujícímu o postup do krajského přeboru, možná nevěděl, že vedoucím mužstva „zaříznutých“ je předseda Vrchního soudu v Praze, bývalý ministr spravedlnosti ve vládě Miloše Zemana, dnes čtyřiašedesátiletý Jaroslav Bureš, někdejší prezidentský kandidát za ČSSD.

Takže by záležitost, jíž už si všiml i Mělnický deník a na který Deník N upozornil předseda iniciativy Čistý fotbal Lukáš Říha, neměla usnout.

Ovšem zpět do Záryb, obce vzdálené šest kilometrů od Brandýsa nad Labem. „Jaroslav Bureš se sem přestěhoval z Prahy a k nám do fotbalového klubu přišel s tím, že se mu to u nás velice líbí a že by nám rád pomohl. Ale jedině s přísnou podmínkou, že budeme hrát fair play a že v žádném případě nebudeme platit či cokoli navíc dávat rozhodčím,“ řekl Deníku N Daniel Krulich, kapitán týmu Sokol Záryby.

„V sobotu jsme bohužel hráli proti Kosmonosům proti čtrnácti lidem,“

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější