Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Hilšer odešel, Babiš možná přijde

Marek Hilšer v prezidentské debatě Deníku N. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Marek Hilšer v prezidentské debatě Deníku N. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Hlavní událostí posledního předvolebního dne je napjatě očekávaná večerní debata na TV Nova – jediná, v níž přislíbil účast Andrej Babiš. Už v podvečer televize pořádala diskusi kandidátů, kteří nepatří mezi favority. Na protest proti tomu, že všichni uchazeči o Hrad nedebatují společně, z ní hned po zahájení odešel Marek Hilšer.

Možná přijde i Babiš

Pro mladší ročníky – Československá televize vysílala v 80. letech estrádu s názvem Možná přijde i kouzelník. Televize Nova bude dnes večer vysílat debatu, pro niž by se hodil stejný název s mírnou úpravou.

Marketingoví kouzelníci Babišovi poradili, aby se milostivě uvolil přijít do jediné televizní debaty. Vybral si nejsledovanější komerční stanici, a není těžké uhodnout proč. Ne kvůli dosahu – ten by měla debata všech favoritů na kterékoliv televizi.

Důvod je jiný. Babiš se snaží dlouhodobě poškodit veřejnoprávní média. Tím, že je ignoruje coby prezidentský kandidát, snižuje jejich relevanci oproti soukromé konkurenci. A vysílá jasný signál, že v tom hodlá pokračovat i na Hradě, pokud ho tam voliči vyšlou.

Babiš také zvolil poslední den před volbami – opět je jasné proč. Šéf ANO potřebuje

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Volby prezidenta ČR

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější