Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Ráda bych se rozohnila, ale…“ Nerudová naznačila, jak chce bojovat v televizních debatách

Budoucnost – jedno z témat, která Danuše Nerudová opakovaně zdůrazňuje. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Budoucnost – jedno z témat, která Danuše Nerudová opakovaně zdůrazňuje. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Tři hlavní kandidáty v boji o prezidentský post čekají velké televizní debaty. Ty mohou výrazně zahýbat tím, koho voliči pošlou do druhého kola. Danuše Nerudová na besedě s občany v Kutné Hoře naznačila, jak by chtěla diváky oslovit.

„Tady padlo sloveso rozohnit se. Já bych si přál, abyste se rozohnila vůči tomu lhářovi a vojákovi,“ říká směrem ke kandidátce na prezidentku jeden z voličů s odkazem na její dva hlavní soupeře Andreje Babiše a Petra Pavla. S úsměvem reaguje celý zaplněný sál Galerie Středočeského kraje. Nerudová se též usměje, ale odpoví velmi diplomaticky.

„Já bych se taky ráda rozohnila, ale bojím se, že naše společnost je tak strašně stereotypní, že nejsem přesvědčená o tom, že ženám je dovoleno ve společnosti se rozohňovat v takové míře jako mužům,“ reaguje.

A naznačuje, jakým způsobem bude bojovat o hlasy voličů ve večerní televizní debatě na CNN Prima News a o den později v TV Nova, kam má dorazit i Babiš.

Nerudová jde do rozhodujících okamžiků v oslabené pozici a v úplné koncovce potřebuje zaujmout, a to jak nerozhodnuté voliče, tak ty, kteří jsou nakloněni některému z jejích konkurentů.

Plný sál, zeptat se může každý. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Podle toho, co Nerudová akcentovala při besedě v Kutné Hoře, se bude snažit především

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Reportáž

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější