Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Čelila jsem neuvěřitelným komentářům.“ Nerudová v Aréně N vysvětlila, proč se ohradila proti Pavlově nabídce

Nikdo z nás nechce, aby Andrej Babiš byl prezidentem této země, takže všichni pro to uděláme maximum, říká Danuše Nerudová.
Nikdo z nás nechce, aby Andrej Babiš byl prezidentem této země, takže všichni pro to uděláme maximum, říká Danuše Nerudová.

Danuše Nerudová se v poslední předvolební Aréně N ohradila proti míře zájmu o svou minulost. Odpovídala na stále nevyjasněné otázky ohledně diplomové kauzy na Mendelově univerzitě. Řekla také, že Josef Středula ji o tom, že uvažuje o odstoupení v její prospěch, informoval den před debatou v ČT. Jeho finální rozhodnutí se prý dozvěděla až spolu s ostatními účastníky a diváky. Nabízíme zkrácený přepis rozhovoru, celý podcast je k dispozici na webu Deníku N a podcastových platformách.

Na co se v podcastu také ptáme:

  • Na stále otevřené otázky ohledně kauzy s diplomy.
  • Proč Nerudová neusilovala o druhé období jako rektorka?
  • Na komunikaci s Josefem Středulou ohledně jeho odstoupení v její prospěch.
  • Na přestřelku mezi Nerudovou a Pavlem ohledně nabídky na expertní post pro „účetnictví“.

„Kdybych nikam nekandidovala, média to neřeší,“ řekla jste na setkání s voliči o kauze diplomů na Mendelově univerzitě. Uhodnete, na kterého z vašich soupeřů jsem si okamžitě vzpomněl?

Netuším.

To je přece typický Andrej Babiš. „Kdybych nevstoupil do politiky, Čapí hnízdo by nikdo neřešil.“ Odkoukala jste to od něj?

Určitě ne.

Tak proč takhle reagujete?

Mně je celá ta situace velmi líto, protože si spolu s kolegy myslím, že jsme na univerzitě odvedli spoustu dobré práce. Samozřejmě jsem udělala chyby. Mrzí mě to především kvůli kolegům a univerzitě, kde studuje osm a půl tisíce šikovných studentů.

Mě ale zajímá, proč kritizujete média za to, že se o tu kauzu zajímají.

Co se mě osobně hluboce dotýká, jsou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Aréna N

Rozhovory

Volby prezidenta ČR

Česko, Podcast Aréna N

V tomto okamžiku nejčtenější