Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Má Nerudová útočit v posledních debatách? Podle expertů vede cesta jinudy

Danuše Nerudová během prezidentských voleb. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Danuše Nerudová během prezidentských voleb. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Prezidentským kandidátům zbývá jen posledních pár dnů, aby oslovili voliče před otevřením volebních místností. Klíčové pro ně budou zejména televizní debaty. Danuše Nerudová jde do rozhodujících okamžiků v oslabené pozici, podle odborníků na politický marketing by se ale měla vyvarovat útoků na svého hlavního soupeře.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Volební kampaň se dostala do úplného finiše. Už v pátek odpoledne se otevřou volební místnosti a miliony lidí si začnou vybírat novou hlavu státu. Jednotliví kandidáti do tohoto období vstupují různě.

Andrej Babiš se v pondělí vydal do Brna na besedu s voliči, odtud zamířil do Paříže, kde se setkal s francouzským prezidentem. Petr Pavel se po nedělní superdebatě ČT vydal do lesů kousek za Prahu a následně do centra hlavního města na setkání s podporovateli a příznivci.

Danuše Nerudová si poslední dvě veřejná setkání s voliči schovává až na středu a čtvrtek, kdy má v plánu navštívit Kutnou Horu a Brandýs nad Labem. Nerudová se pak s Pavlem (a jednou i s Babišem) potká v ostře sledovaných předvolebních diskusích na CNN Prima News a v televizi Nova.

Právě kampaň Nerudové se podle některých indicií krátce před volbami dostala do problémů a v úplné koncovce potřebuje zaujmout. Bývalá rektorka se dlouhodobě řadí mezi tři hlavní favority voleb, v lednu se ale spekuluje spíše o tom, že by si lépe mohli vést Babiš s Pavlem.

Sama Nerudová ale tvrdí, že se bude rozhodovat až v koncovce. „Jedna třetina voličů je nerozhodnutá a chleba se bude krájet v posledních dnech i v den voleb,“ řekla Deníku N.

Podle odborníků na politický marketing se kandidátka musí primárně zaměřit na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější