Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

„Čtyřicet minut s Macronem.“ Co může Babišovi ve volbách přinést cesta do Paříže

Andrej Babiš u Emmanuela Macrona. Foto: Elysejský palác
Andrej Babiš u Emmanuela Macrona. Foto: Elysejský palác

Andrej Babiš v závěru kampaně vyrazil do Paříže, kde se tři dny před volbami setkal s prezidentem Emmanuelem Macronem a nejbohatším mužem světa Bernardem Arnaultem. Vysvětlujeme, jak tyto schůzky mohou ovlivnit jeho potenciální voliče.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Zatímco před sněmovními volbami v roce 2021 přijel Andreje Babiše podpořit do Ústeckého kraje jeho „přítel“ maďarský premiér Viktor Orbán, v závěru aktuální kampaně vyrazil šéf hnutí ANO do Paříže za jiným „svým přítelem“, prezidentem Emmanuelem Macronem.

„Jsme přátelé. Vážím si toho, že si na mě našel čas v Elysejském paláci, tak jak si ho pro mě našel i před nedávnem v Praze (v říjnu v době pražského summitu, pozn. red.),“ napsal Babiš krátce po návštěvě na Twitter.

Zdůraznil, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější