Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Poslední průzkum: Pavel podle Medianu vede s téměř 30 procenty, Nerudová výrazně oslabila

Petr Pavel v předvolební debatě ČT. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Petr Pavel v předvolební debatě ČT. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Poslední průzkum rozložení sil kandidátů zveřejnila agentura Median. Podle něj by první kolo vyhrál Petr Pavel, do finále by postoupil i Andrej Babiš. Naopak by výrazně ztratila Danuše Nerudová, získala by jen 21 procent, což je nejslabší zisk od některé z agentur v lednovém šetření.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Bývalý náčelník generálního štábu by nyní získal téměř 30 procent hlasů. Pavel se v datech Median drží na prvním místě, od minulého volebního modelu si polepšil o jeden procentní bod.

Na druhém místě by skončil Babiš, který si od konce prosince pohoršil o dva procentní body. Nyní by jej volilo 26,5 procenta lidí.

Výzkum Medianu je posledním volebním modelem, který je do voleb publikován. Data z tohoto šetření jsou také nejaktuálnější. Výzkumníci totiž

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější