Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dress code? Flanel casual. Jak se generál Pavel snaží proměnit v bytost „z masa a kostí“

Podporovatelka Petra Pavla ve flanelové košili dorazila na setkání na pražském Náměstí Míru. Foto: Tomáš Linhart, Deník N
Podporovatelka Petra Pavla ve flanelové košili dorazila na setkání na pražském Náměstí Míru. Foto: Tomáš Linhart, Deník N

Petr Pavel stihl v posledních dnech v rámci kampaně čepovat pivo, absolvovat turnaj v šipkách nebo balancovat na rehabilitačním přístroji. Podle politologa Miloše Gregora se jedná o snahu prezidentského kandidáta v očích voličů „polidštit“. V jaké fázi je Pavlova kampaň týden před otevřením volebních místností?

V pátek krátce po osmé hodině ráno vchází prezidentský kandidát Petr Pavel se svým týmem do Thomayerovy nemocnice v Praze. Na poněkud nezvyklém místě pokračuje ve své předvolební kampani, která se v posledních dnech před otevřením volebních místností soustředí zejména na Prahu a okolí.

Jeho den začíná besedou se zaměstnanci místní rehabilitační a revmatologické kliniky. Prezidentský kandidát si nahlas připomíná své osobní zkušenosti s rehabilitacemi z minulosti, kdy utrpěl fraktury nohou. Pouze se slovy ale nevystačí.

Zaměstnanci kliniky jej vybízejí, aby si vyzkoušel i vybavení. Pavel se v košili a bundě postaví na desku podobnou běžeckému pásu a balancuje. Na obrazovce před ním je míček, který má vlastním pohybem správně umístit. „Sem jsme si měli pozvat všechny kandidáty a přezkoušet je,“ baví se personál.

„Právě jsem zjistil, že jsem tak napůl ochrnutý,“ komentoval své výsledky žertem prezidentský kandidát.

„Právě jsem zjistil, že jsem tak napůl ochrnutý,“ žertoval Petr Pavel o svém výkonu na rehabilitačním stroji. Foto: Tomáš Linhart, Deník N

Ranní trénink pro Pavla byl v zásadě tím méně neobvyklým zážitkem, který v posledních dnech a týdnech podstoupil. Prezidentský kandidát už točil pivo, pil zelenou, hrál šipky nebo stolní fotbálek a naplánoval procházku po lese i setkání s příznivci. Dress code? „Flanel casual”.

Člověk z masa a kostí

Jeho kampaň se na přelomu roku viditelně rozkročila, kromě vážných témat a politických otázek stále více ukazuje

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Reportáž

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější