Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zeman neblokuje Hladíka jen kvůli kauze s byty. Co se skutečně stalo při schůzce na Hradě

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat na post ministra životního prostředí Petra Hladíka (KDU-ČSL). Názor si podle informací Deníku N udělal už na podzim loňského roku, když se k němu dostáválo negativní hodnocení Hladíkovy osobnosti založené na jeho působení v brněnské komunální politice. I to vedle brněnské kauzy s byty přispělo k tomu, že se rozhodl Hladíka nejmenovat.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Snaha lidovců o jmenování místopředsedy strany Petra Hladíka ministrem životního prostředí je zatím neúspěšná. Prezident Miloš Zeman ho odmítá jmenovat. Potvrdily se tak Zemanovy úmysly, které Deník N popsal už koncem minulého týdne.

Prezident na setkání s Hladíkem podle informací Deníku N nešel v dobré náladě a při hodinové schůzce kandidátovi předkládal své výhrady, které se mu lidovecký místopředseda snažil vysvětlit.

To mu ale nepomohlo. Prezident podle tří zdrojů z jeho okolí neměl námitky jen kvůli kauze privatizace brněnských bytů. Hlavní důvod Hladíka nejmenovat byl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Miloš Zeman

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější