Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

STAN řeší výměnu svého ministra, chce ho poslat do Ústavního soudu

Vladimír Balaš vystřídal Petra Gazdíka na konci června 2022. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N.
Vladimír Balaš vystřídal Petra Gazdíka na konci června 2022. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N.

Vládní hnutí STAN zvažuje, že po prezidentských volbách vymění svého ministra školství Vladimíra Balaše. Ten by podle informací Deníku N mohl zamířit do Ústavního soudu. Šéf Starostů Vít Rakušan tvrdí, že případná výměna ministrů by se musela týkat i ministrů z jiných stran.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vladimír Balaš vystřídal na konci června Petra Gazdíka (STAN), který na post ministra školství rezignoval kvůli svým kontaktům s hlavním aktérem kauzy Dozimetr Michalem Redlem. Po pouhých šesti měsících vedení Starostů a nezávislých podle informací Deníku N zvažuje, že ministra školství opět vymění.

„Po prezidentské volbě se budeme (ve vládní koalici) bavit o výměnách ve vládě,“ popsal redakci zdroj z vedení STAN. Nejčastěji zaznívá právě jméno Vladimíra Balaše, s jehož prací podle informací Deníku N není vedení hnutí spokojeno.

„Dalo by se pro něj najít další uplatnění, máme o tom nějakou představu,“ dodal.

„Bude se to řešit v lednu. STAN zjišťoval, zda by

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější