Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Omezení petard se v Praze neprojevilo. Strážníci řešili o polovinu víc porušení než loni

Ministr vnitra apeluje na města a občany, aby letos od ohňostrojů upustili. Foto: ČTK
Ministr vnitra apeluje na města a občany, aby letos od ohňostrojů upustili. Foto: ČTK

Zákaz odpalování pyrotechniky v některých částech Prahy nebyl na silvestra příliš znát. Městská policie řešila řádově stovky přestupků, petardy ale v centru a na dalších zakázaných místech odpalovaly tisíce lidí. Magistrát se brání, že šlo po covidové pandemii o první konec roku, kdy vyhláška platila. Její účinnost a další kroky tak chce teprve vyhodnotit.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Je to už dost otřepaná metafora, ale pořád platí. Centrum Prahy se na silvestra opět proměnilo ve válečnou zónu. Navzdory tomu, že už tři roky platí vyhláška, která v historickém jádru metropole a na řadě dalších míst zakazuje odpalování petard, byla letos podle městské policie situace ještě horší než v minulých letech.

„Letošní silvestrovská noc byla pro strážníky výrazně náročnější než ta na přelomu loňského roku a roky před epidemií covidu,“ potvrdila Deníku N mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Městská policie zasahovala ve výrazně větším počtu případů. „Zatímco před rokem řešili strážníci 234 přestupků spojených se zábavní pyrotechnikou, letos toto číslo vystoupalo na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější