Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Duka podal trestní oznámení na kněze kvůli sexuálnímu zneužívání. Nařčený duchovní vinu popírá

Kardinál Dominik Duka. Foto: ČTK
Kardinál Dominik Duka. Foto: ČTK

Pražské arcibiskupství podalo trestní oznámení na kněze, který údajně před lety sexuálně zneužíval tehdy nezletilého Jiřího Kylara. Deníku N to potvrdila kancléřka arcibiskupství Marie Kolářová. Zároveň byl na policii Středočeského kraje předvolán k výslechu i Jiří Kylar, který v Deníku N před týdnem celý svůj příběh zveřejnil.

„Znovu jsem popsal celý příběh, znovu si prošel celým traumatem, chvíli se musel zastavit a nadechnout, ale je to za mnou,“ řekl po výslechu na policii Kylar, dnes podnikatel, zastupitel a spolupracovník prezidentského kandidáta Pavla Fischera.

Kardinál Dominik Duka už v sobotu odvolal ze služby kněze, který podle Kylarovy výpovědi tehdy dvanáctiletého chlapce zneužíval. Pražský arcibiskup totiž podle mluvčího arcibiskupství Stanislava Zemana shledal podezření ze sexuálního zneužívání důvodným.

Stalo se tak na základě svolaného kolegia, které je pro podobné případy ustanovené. Pražské arcibiskupství zároveň podalo na kněze trestní oznámení a jeho zástupci včetně biskupa Zdeňka Wasserbauera jeli toto rozhodnutí knězi oznámit na faru osobně. Na tomto setkání kněz svou vinu podle informací Deníku N popřel.

Deník N zjistil, kdo oním knězem je,

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

ivanacamkova@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Zneužívání v církvi

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější