Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dobré ráno, Brno, Praho, Ostravo a zbytku republiky!

Dobré ráno, Brno! Foto: Radek Miča
Dobré ráno, Brno! Foto: Radek Miča

Je 4.25 a Brno se probouzí. Tedy probouzejí se zaměstnanci ranního vysílání v novém satirickém seriálu České televize Dobré ráno, Brno!, jehož první díl od silvestra exkluzivně uvádělo iVysílání ČT. Na obrazovce bude seriál k vidění od 9. ledna.

Satirické pořady už v Česku téměř nevznikají – a jak by také mohly, když naše současnost je leckdy tak bizarní, že satira za ní pokulhává hodně pajdavým krokem. Přesto se právě teď objevila jedna televizní novinka, která má zaděláno na kultovní status. Divákům se právě dnes poprvé představí sestava svérázných hrdinů nového seriálu Jana Prušinovského Dobré ráno, Brno!

Kdo zná filmy a seriály Jana Prušinovského, ten může už tušit, že není v této zemi pro podobné kousky povolanějšího režiséra. Seriály Okresní přebor, Trpaslík, Most!, Čtvrtá hvězda či naposledy komedie Grand Prix jsou díla, která se možná nevyjadřují k politické situaci jako kdysi Česká soda, přesto velmi přesně vypovídají o naší současné realitě, nejen té televizní.

Dobré ráno, Brno! je v prvním plánu satirou o české televizní zábavě, v druhém však i tento nenápadný seriál, premiérovaný na iVysílání České televize, může podat zábavnou zprávu o 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější