Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Financování Babišovy kampaně není zcela transparentní, uděláme hloubkovou kontrolu ANO, říká člen úřadu

Financování kampaně Andreje Babiše není podle úřadu zcela transparentní. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Financování kampaně Andreje Babiše není podle úřadu zcela transparentní. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Způsob, jakým prezidentský kandidát Andrej Babiš inkasuje a vydává peníze na kampaň, se liší od všech ostatních uchazečů o nejvyšší ústavní post. Zatímco u dalších kandidátů jdou peníze přes jejich transparentní účet, za bývalého premiéra platí jeho hnutí ANO. To bude podle zjištění Deníku N podrobeno kontrole Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Zatímco Petr Pavel utratil už téměř třicet milionů korun a Danuše Nerudová necelých sedmnáct milionů, třetí z favoritů prezidentského klání Andrej Babiš dal na kampaň podle oficiálních údajů pouze necelých osm milionů. Intenzita jeho kampaně se přitom od dvou jeho hlavních soupeřů nijak neliší.

Zatímco u ostatních osmi kandidátů je vidět na všechny jejich transakce, u Babiše nelze

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější