Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hledání kouřící pistole v útrobách Twitteru se protahuje

Cenzuroval Twitter konzervativní názory? Důkaz o tom se zatím ani Muskovi najít nepodařilo. Ilustrační foto: Adobe Stock
Cenzuroval Twitter konzervativní názory? Důkaz o tom se zatím ani Muskovi najít nepodařilo. Ilustrační foto: Adobe Stock

Komentář Jana Moláčka: Vzpomínáte si ještě na tzv. Twitter Files? Není to tak dávno – jen tři týdny –, co se tato pseudokauza rozběhla. Běží stále, ale zdá se, že už přestala bavit i Elona Muska. Ten mezitím nabídl lidu jinou zábavu – hlasování, zda má zůstat v čele Twitteru. Dokumenty z útrob sociální sítě v některých případech nejsou bez zajímavosti, žádný doklad cenzury na základě politických nebo jiných názorů ale zatím nepřinesly.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Samozřejmě – bylo by možné čekat se zhodnocením tzv. Twitter Files donekonečna. Vždycky bude existovat možnost, že se už v příštím z nekonečných vláken konečně objeví ona pověstná „kouřící pistole“. Tedy důkaz, že Twitter skutečně cenzuroval a manipuloval veřejnou debatu tak, aby zvýhodnil liberální názorový proud, umlčel konzervativce a příslušným způsobem ovlivnil americké volby.

Pravděpodobnost však s každým vláknem, které se to sice snaží předstírat, ale žádný důkaz nepřináší, klesá.

Pro ty, které tato bouře ve sklenici vody minula úplně, jen malý úvod do děje. Elon Musk poskytl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Donald Trump

Názor

Sociální sítě

Komentáře, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější