Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Máte se sirotky pravdu, psala šéfka podivné organizace Babišovi. Premiér text poslal do Lidovek, ty ho otiskly

Titulek staženého článku serveru Lidovky.cz, Zdroj: Deník N
Titulek staženého článku serveru Lidovky.cz, Zdroj: Deník N

Nový deník ve svém středečním textu upozornil na pochybnosti, které se objevují kolem organizace Mezinárodní dětský kříž a její ředitelky Taťjany Horákové. Ta v komentáři na Lidovky.cz uvedla, že premiér Andrej Babiš má ohledně nepřijetí syrských sirotků pravdu. Server následně text ze svých stránek stáhl. Sama Horáková pro Deník N uvedla, že dopis, který Lidovky uveřejnily, zaslala pouze premiéru Babišovi. Ten přiznal, že materiál poslala do LN ke zveřejnění jeho asistentka.

Taťjana Horáková vede organizaci, kterou přední české neziskovky neznají (jak už jsme psali). Uvádí, že je s premiérem v kontaktu a řeší s ním problémy, kterým musí její organizace čelit. „Komunikujeme spolu po telefonu, po e-mailu, jakkoliv. Já když je potřeba, tak s panem premiérem komunikuji. Musím to zopakovat: Premiér není náfuka, premiér je správný chlap na správném místě,” uvedla v telefonickém rozhovoru s Deníkem N. Ten redakce chystá ke zveřejnění.

Dopis pak podle svých slov Horáková zaslala jen premiérovi a svým spolupracovníkům. Ty však jmenovat nechtěla. Obsah dopisu zaslaného Babišovi je podle ní shodný s textem, který uvedly Lidovky.cz

Redakce Deníku N opakovaně žádala o stanovisko vydavatele Lidových novin, společnost Mafra, Úřad vlády i Andreje Babiše.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Mezinárodní dětský kříž

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější