Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Diktatura bruselských byrokratů i vyzbrojující se muslimové. Předvolební noviny SPD jsou plné manipulací

Předvolební noviny SPD
Předvolební noviny SPD

Tomio Okamura se svým hnutím již naplno zahájil kampaň před volbami do Evropského parlamentu. SPD aktuálně vydalo předvolební noviny s údajným nákladem 700 tisíc výtisků. Noviny obsahují různé útoky na politickou konkurenci, EU nebo třeba muslimy.

„Když řádí byrokrat a přikazuje nesmysly“, „Muslimové v ČR se chtějí ozbrojovat“ nebo „Návrat cenzury“ jsou některé z titulků článků, které obsahují Okamurovy předvolební noviny. Stejně jako dříve jsou noviny plné různých ataků a nevybíravých prohlášení. Deník N prošel některá z faktických tvrzení, která noviny obsahují.

SPD: Muslimové v ČR se chtějí ozbrojovat

Šéf pražských muslimů vyzval muslimy k ozbrojování. Na videu z pražského Václavského náměstí předseda pražské muslimské obce vyzval muslimy v České republice, ať se ozbrojují, a nabídl jim také pomoc se získáváním zbrojních průkazů.

Fakta: SPD naráží na případ Leonida Kušnarenka. Tento právník v pozici šéfa pražské muslimské obce v souvislosti s útoky na muslimskou komunitu natočil video, ve kterém říká, že pomůže případným zájemcům se získáním zbrojního průkazu. „Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy a hlavně muže: všichni, kdo máte zájem si udělat zbrojní průkaz a ozbrojit se kvůli ochraně majetku a zdraví, obraťte se na mě a já vám s tím pomůžu,“ uváděl na videu Kušnarenko.

Není ovšem pravda, že se muslimové chtějí ozbrojovat. V reakci na Kušnarenkova slova se v muslimské obci zvedla vlna nevole a Kušnarenko byl ze své pozice odvolán. Vedení českých muslimů právníka z obce jednohlasně vyloučilo, a to právě kvůli jeho apelu na vyzbrojování. „Důvodem tohoto usnesení jsou prohlášení a jednání pana Kušnarenka, která vážně poškozují zájmy Ústředí muslimských obcí a muslimské komunity v České republice,“ napsalo vedení českých muslimů. „Hodnotili jsme jeho jednání, které vnímáme jako nevhodné,“ doplnil předseda Ústřední muslimské obce Muníb Alravi.

Volební noviny SPD Na vlastní oči. 4/2019

SPD tak svým titulkem, že se muslimové chtějí ozbrojovat, jednoznačně neříká pravdu. Vychází totiž ze slov jednoho člověka, který byl právě kvůli úvahám o vyzbrojování z čela muslimské obce vyloučen. Stejně tak již není členem muslimské obce v Praze.

SPD: Z Evropské unie se stala diktatura nevolených byrokratů a velmocí

Český parlament musí jen poslušně zvedat ruce pro to, co přijde z Bruselu. V současnosti unie rozhoduje o více než 85 procentech legislativy v národních státech!

Fakta: Není

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ověřili jsme

Volby do Evropského parlamentu

Česko, Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější