Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Rodina vykořisťovala přes sto lidí, vydělala na tom miliony, popsala policie. Dávali jim prošlé jídlo

Ilustrační foto: Policie ČR
Ilustrační foto: Policie ČR

V České Kamenici, na okraji Národního parku České Švýcarsko, vypukl před třemi týdny skandál. Národní centrála proti organizovanému zločinu v pětitisícovém městě zatkla rodinu, která podle ní zneužívala lidi v nejhorších životních situacích, zotročovala je a vydělané peníze si nechávala. Vyšetřovatelé tvrdí, že za poslední roky rodina vykořisťovala přes sto lidí.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

S podobným způsobem výdělku začala tato rodina podle vyšetřovatelů před více než deseti lety, už tehdy měla na svém pozemku na kraji města maringotku, v níž ubytovávala lidi ve starobním důchodu a invalidy. Policisté tvrdí, že už tehdy těmto lidem odebírala důchody.

Současný případ je však čerstvější, popsala Deníku N NCOZ, podle níž se obvinění postupně začali soustředit na mladší lidi. „Tito obvinění měli zjistit, že větší perspektivu mají lidé, kteří mohou pracovat. Za několik let jim rukama podle našich závěrů mělo projít něco přes sto lidí, které měli vykořisťovat. Fluktuace tam byla obrovská. Někteří vydrželi měsíce, jiní ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější