Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zeman má nového kandidáta na ústavního soudce – bývalého děkana brněnských práv

Prezident zvažuje, že Senátu navrhne nového kandidáta na ústavního soudce. Podle tří důvěryhodných zdrojů Deníku N má být kandidátem ústavní právník, který v minulosti vedl Právnickou fakultu Masarykovy univerzity.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ústavní soud po odchodu Kateřiny Šimáčkové k Evropskému soudu pro lidská práva stále není kompletní. V polovině května Senátem neprošel prezidentův kandidát, brněnský advokát Petr Poledník. Zeman proto dlouho váhal, zda do konce svého mandátu vůbec někoho dalšího navrhne. Podle tří zdrojů z prezidentova okolí se totiž obával toho, že i další jeho pokus skončí fiaskem. Zlom nastal až nyní – Zeman se rozhodl, že by do Ústavního soudu mohl navrhnout ústavního právníka

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hradní schůzky

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější