Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dojelo mě auto, povalili mě na zem, líčí místostarosta incident s provozovateli nelegální reklamy

Nynější místostarosta a někdejší zastupitel Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi likviduje nelegální billboard. O několik vteřin později dojde k fyzickému střetu s jeho majiteli, kteří si vše natáčejí. Foto: Archiv Antona Fischera
Nynější místostarosta a někdejší zastupitel Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi likviduje nelegální billboard. O několik vteřin později dojde k fyzickému střetu s jeho majiteli, kteří si vše natáčejí. Foto: Archiv Antona Fischera

Minulý týden popsal Deník N incidenty, k nimž došlo ve středočeských Čestlicích mezi majiteli reklamní skupiny Eurobillboard a dvěma lidmi, kteří se pokusili odstranit jejich nelegálně umístěnou reklamu. Další podobný střet se odehrál letos v únoru v Brandýse nad Labem, kde se terčem stal nynější místostarosta a někdejší zastupitel Patrick Zandl. Policie se i v tomto případě postavila na stranu provozovatelů nelegální reklamy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Měl to být rutinní běžecký trénink. Pro nynějšího místostarostu Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi ale skončil zážitkem, který rozhodně běžný není.

„Byl jsem večer běhat a všiml jsem si, že u hlavní ulice Průmyslová je větrem vyvrácený billboard. Hrozilo, že spadne do vozovky. Je to tady hlavní tah, jezdí se tam už relativně rychle. Takže jsem si říkal, že to sklidím, z větší části z toho byla odervaná plachta,“ vypráví Deníku N Patrick Zandl.

Od posledních komunálních voleb je někdejší internetový podnikatel a publicista místostarostou za Pirátskou stranu, skoro celé minulé volební období působil v zastupitelstvu.

Reklamní plocha skupiny Eurobillboard stojící na pozemku středočeské správy silnic. Právě z této konstrukce Zandl v únoru odstranil plachty. Foto: Jan Moláček, Deník N

Tvrdí, že plachty odřezané z kovové konstrukce chtěl odnést k nedalekým kontejnerům. U nich se ale podle svých slov stal terčem fyzického útoku.

„Dojelo mě auto, a když jsem to ukládal ke kontejnerům, zezadu mě vzali po hlavě. Někdo mě začal

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější