Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tak trochu návrat do Bradavic. Wednesday Tima Burtona přenáší Addamsovu rodinu do současnosti

Jenna Ortega jako Wednesday. Foto: Netflix
Jenna Ortega jako Wednesday. Foto: Netflix

Jenna Ortegová v titulní roli kraluje novému seriálu Wednesday z dílny Tima Burtona. V novince společnosti Netflix si zahrála také Christina Ricciová, nejznámější filmová Wednesday.

Když Wednesday poprvé vstoupí do svého pokoje na koleji v Nikdy víc, škole pro vyvrhele, je zděšená. Zatímco ona ladí své oblečení a doplňky výhradně do černobílé, její spolubydlící Enid nezná míru v používání barev. Wednesday proto izolepou rozdělí místnost na dvě poloviny, což názorně vyjadřuje, jak rozdílné povahy dívky mají.

O šest dílů později už ale samotářská Wednesday (nepočítáme-li „Věc“, která ji následuje téměř všude) netrvá na lepicí pásce, a dokonce může říct, že si našla kamarádku. Jak sama říká, vyvíjí se.

https://www.youtube.com/watch?v=Q73UhUTs6y0

Vývoj postavy je také jedním z faktorů, které novince Netflixu přinesly tak vysoká hodnocení. Na IMDb má 8,5 hvězdiček z 10 a na Rotten Tomatoes dosahuje divácké skóre 88 %, což je více než u filmových adaptací Addamsovy rodiny z let 1991 a 1993.

Zatímco ve zmíněných filmech bylo Wednesday, kterou hrála Christina Ricciová, kolem deseti let, netflixová Wednesday, kterou ztvárnila Jenna Ortegová, je již v pubertě (v šestém díle „oslaví“ šestnácté narozeniny). Mezi její koníčky už tedy nepatří jen morbidní

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Seriály

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější