Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„V lednu telefony přestanou zvonit a v klidu si s dětmi sedneme.“ Předsednictví je náročné i pro rodiny diplomatů

Diplomatky Lucie Šestáková a Marcela McAndrew musí mnohdy jako zástupkyně předsednické země vyjednávat dlouho do noci. Foto: České předsednictví v Radě EU
Diplomatky Lucie Šestáková a Marcela McAndrew musí mnohdy jako zástupkyně předsednické země vyjednávat dlouho do noci. Foto: České předsednictví v Radě EU

České předsednictví v Radě EU se chýlí ke konci. Čeští diplomaté v Bruselu pomalu dojíždí na vlně adrenalinu a těší se na leden, kdy konečně budou mít čas na své blízké. V průběhu předsednictví totiž kolikrát své děti vidí jen spící a bez pomoci širší rodiny a přátel by rodinnou logistiku nezvládli, i když Belgie má kvalitní síť jeslí i pro úplně malé děti a mít chůvu je tu běžné.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Situace se přitom v případě mužů a žen často neliší, navíc na předsednictví se někdy podílí oba manželé. Unijní instituce totiž rozhodně nejsou světem, který by nějak upřednostňoval muže.

„Žádnou diskriminaci žen tady rozhodně necítím. Skoro bych řekla, že ženy jsou dokonce v určité výhodě, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

České předsednictví v EU

Evropská unie

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější