Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Další otazníky kolem disertace policejního exšéfa Tuhého. Autorem souboru je jeho tehdejší učitel

Bývalý policejní prezident Tomáš Tuhý se podle plánu vlády na ambasádu ve slovinské Lublani nakonec nepřesune. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Bývalý policejní prezident Tomáš Tuhý se podle plánu vlády na ambasádu ve slovinské Lublani nakonec nepřesune. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Ohledně disertační práce bývalého policejního prezidenta Tomáše Tuhého se objevily další pochybnosti. Deník N zjistil, že podle metadat dokumentu je jako autor uvedený Tuhého učitel z doktorského studia Jiří David. Společně navíc později vydali článek, který z disertace vychází. David však tvrdí, že ji za Tuhého nepsal ani mu s ní nepomáhal.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Český velvyslanec na Slovensku a někdejší policejní prezident Tomáš Tuhý čelí podezření, že opisoval ve své disertační práci Metody řízení zajištěnosti údržby průmyslových podniků, obhájené v lednu 2018. Server Seznam Zprávy zveřejnil osm podezřelých pasáží z disertace, které se shodují buď s diplomovými pracemi jiných studentů, nebo s články zveřejněnými na internetu.

Bývalý policejní prezident popírá, že by opisoval, a tvrdí, že má čisté svědomí. „Jestli je tam nějaký renonc, že tam byl opomenutý nějaký zdroj, to se samozřejmě může stát každému, jsme přeci jenom lidé,“ řekl serveru Tuhý, který získal doktorský titul na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava.

Metadata disertační práce ale odkryla

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější