Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Janeček si stěžuje na vnitro. Pokud skutečně jen zaměnil číslice 2 a 1, mělo jeho podpis uznat

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Podnikatel Karel Janeček si stěžuje, že mu ministerstvo vnitra neuznalo jeho vlastní podpis na petičním archu ke kandidatuře na prezidenta. Podle pravidel resortu by přitom měl být započítán. Stejně jako Karel Diviš nyní Janeček doufá, že uspěje u Nejvyššího správního soudu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Toto je můj občanský průkaz. Vidíte tam číslo, můj občanský průkaz je platný, vše v pořádku,“ ukazuje Karel Janeček během rozhovoru s Aktuálně velkou kopii svého dokladu. „A zde máte jednu z listin ministerstva vnitra. Hádejte, čí podpis byl vyřazen? Podle závěrů ministerstva vnitra jsem člověk, který neexistuje. Je překvapení, že tady vůbec jsem,“ dodává Janeček. Tvrdí, že mu úřad neuznal jeho vlastní podpis.

Vyřazený kandidát to dokládá kopiemi petičního archu. Problematickým má být

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější