Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nejtěžší bylo, když se nás ptali, kdy to Zuzana vzdá, říká šéfka kampaně Čaputové

Veronika Gulášová, šéfka kampaně Zuzany Čaputové. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N
Veronika Gulášová, šéfka kampaně Zuzany Čaputové. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N

Veronika Gulášová provázela Zuzanu Čaputovou od začátku. Vítězstvím ve volbách ale jejich spolupráce nekončí – šéfka kampaně pravděpodobně nastoupí do prezidentského paláce.

Co považujete za nejkritičtější moment kampaně?

Nejméně příjemná byla situace ohledně vzdávání se, když byl v kampani ještě pan Mistrík. Po obědě s panem Matovičem jsme byli několik týdnů atakováni, kdy se vzdáme. Tehdy se trochu přestala vést kampaň o tom, který kandidát má jaké kvality – všichni se orientovali jen na to, kdy se vzdáme. Bylo to komunikačně nepříjemné, ale naštěstí se podařilo tuto etapu zvládnout. Pan Mistrík se vzdal ve prospěch Zuzany. Jsem ráda, že jsme tuto situaci zvládli.

V průběhu těchto prezidentských voleb byla i silná antikampaň. Jak se vám ji podařilo přečkat?

Bylo to velmi nepříjemné období, nejen v době posledních dvou tří týdnů. Nejtěžší jsou útoky na rodinu. Zuzana několikrát řekla v rozhovorech, že je to velmi nepříjemné, protože to zasahuje do osobního života. Kolegům, kteří měli na starost komunikaci, se to podařilo otáčet – upozorňovali jsme na útoky na sociálních sítích a vysvětlovali jsme, v čem jsou nepravdivé. Takto se nám podařilo lidem ukázat, že je to antikampaň.

Co byl naopak nejpříjemnější moment kampaně?

Bylo to období, kdy Zuzana

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Slovensko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější