Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Co vše by se muselo stát, aby bylo druhé kolo bez Babiše

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Andrej Babiš začal po oznámení kandidatury růst, Danuše Nerudová se dotáhla na samotné čelo pelotonu a nikdo kromě nich a Petra Pavla nemá šanci postoupit do druhého kola voleb. A Praha dál čeká.

Dnešní dění okomentoval Prokop Vodrážka, situaci kolem prezidentských kandidátů analyzoval Jan Tvrdoň.

Nebojte, nic se v Praze neděje

Praha čeká na svou novou vládu už nejdéle v historii. V našich článcích můžete sledovat vteřinu po vteřině, jak dlouho už voliči vyhlížejí nového primátora. A je jasné, že čekat ještě budou.

Hlavní město a jeho politici se totiž nacházejí ve velmi složité situaci. Vládu se snaží dohodnout strany, které mají velmi odlišný pohled na politiku a jejichž politici mezi sebou mají velké animozity. Přesto se kvůli celostátní politice a chybějícím alternativám snaží dohodnout.

Vidět to bylo na čtvrtečním jednání pražského zastupitelstva, kde se právě na ose Piráti na jedné straně a Spolu na straně druhé vedla hádka o reformu sociálních služeb nebo o složení komisí.

Představte si to jako hospodu, kde po sobě pokřikují dva tábory fotbalových fanoušků. Piráti na Spolu křičí věci o starých pořádcích a kšeftování, Spolu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Pointa N

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější