Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Sbírala jsem podpisy poslanců dřív kvůli prezidentově nemoci. Oslovila jsem ty, kteří mě znali, říká Rohanová

Prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová vystoupila 18. února 2022 v Praze na tiskové konferenci ke své kandidatuře na prezidentku republiky. Foto: ČTK
Prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová vystoupila 18. února 2022 v Praze na tiskové konferenci ke své kandidatuře na prezidentku republiky. Foto: ČTK

Zřejmě nejméně známou uchazečkou o úřad hlavy státu je šéfka České asociace povinných Denisa Rohanová. Organizace, kterou vede, pomáhá lidem v exekuci. Rohanová vzbudila pozornost zejména tím, že ministerstvu vnitra předložila podpisy poslanců, které nasbírala už loni před sněmovními volbami. Resort to ale označil za právně v pořádku a kandidaturu přijal. Rohanová Deníku N řekla, že podpisy v předstihu sbírala kvůli zdravotnímu stavu Miloše Zemana, který byl v nemocnici. Podle svých slov se obávala, že prezidentské volby budou dřív.

Na co se v rozhovoru také ptáme?

  • Co by Rohanová považovala za úspěch ve volbách.
  • Zda by se měl upravit zákon, aby neumožňoval sběr podpisů poslanců s velkým předstihem.
  • Jak reagovali poslanci na její žádost o podpis.
  • Na její exekuci.
  • Na názory na EU, vzhledem k tomu, že v minulosti kandidovala za stranu prosazující czexit.

Jste možná nejpřekvapivější kandidátka. Co chcete dělat v následujících šesti týdnech, aby byl překvapivý i váš výsledek?

Samozřejmě chci oslovit co nejširší spektrum občanů, aby byli schopni se ztotožnit s mými vizemi a mými myšlenkami.

Jak to budete dělat?

Stejně jako všichni kandidáti budeme využívat sociální sítě, budeme vyjíždět mezi občany a budeme se nadále snažit publikovat naše názory.

Většina ostatních kandidátů ale do kampaně investuje podstatně více peněz, má více dobrovolníků a podobně. U vás to zatím – aspoň na transparentním účtu – tak nevypadá. Máte nějaké plány v tomto smyslu?

Máme, samozřejmě. Myslím si, že za mnou v tuto chvíli stojí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Exekuce

Rozhovory

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější