Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nerudová se dotáhla na čelo, Babiš sílí. Prezidentské volby mají nyní tři vyrovnané favority

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Nejnovější průzkum Kantar CZ a Data Collect pro Českou televizi přinesl tři klíčové zprávy pro rozložení sil před prezidentskými volbami. Andrej Babiš oproti dřívějším šetřením znatelně sílí, na Petra Pavla se stále více dotahuje Danuše Nerudová a nikdo kromě těchto tří nemá nyní šanci stát se prezidentem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Podle šetření agentur Kantar CZ a Data Collect by se v prvním kole voleb na prvním místě srovnali Andrej Babiš a Petr Pavel. Babiše by nyní volilo 27 procent lidí, Pavel by získal 26,5 procent hlasů.

Jen těsně za oběma kandidáty by se v listopadu umístila Danuše Nerudová, která by získala 23,5 procent hlasů. Právě malý rozdíl mezi všemi třemi kandidáty je jednou z klíčových zpráv. Zejména pak pozice Danuše Nerudové je velmi silná a její postup do druhého kola je nyní

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější