Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Namísto s Macronem telefonoval po tragédii s podvodníky. Jak polský prezident už podruhé naletěl Rusům

Polský prezident Andrzej Duda. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Polský prezident Andrzej Duda. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Falešnému Macronovi se podařilo v den pádu rakety v Polsku zjistit, jestli Polsko aktivuje článek pět Severoatlantické smlouvy a co si o původu rakety myslí Joe Biden. Polský prezident dvojici podvodníků naletěl už v roce 2020, kdy se vydávali za generálního tajemníka OSN.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Večer minulé úterý, když na polské území dopadla raketa a zabila dva lidi, přijal polský prezident Andrzej Duda telefonát od francouzského prezidenta. Tedy, myslel si to on a jeho kancelář.

„Emmanueli, jsi to ty?“ ujišťoval se na úvod hovoru Duda.

„Ano, ano, jsem to já…,“ odpověděl mu jeho protějšek ne francouzsky s tlumočníkem, ale anglicky. Vtom ho Duda přerušil a spustil dvouminutový monolog, netuše, že místo Macrona mluví s ruskými podvodníky známými jako Vovan a Lexus.

Duda: Jsem extrémně opatrný

Nahrávku podvodného telefonátu zveřejnila na internetu dvojice ruských prankerů (prank – anglicky žert). Falešnému Macronovi se podařilo

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Polsko

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější