Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na počátku byl Tón. Dan Bárta a Losers Cirque Company zvou na neopakovatelnou podívanou

Trio improvizačních mágů ve složení Dan Bárta, Ondřej Havlík alias Endru a JeN Hovorka zvou diváky na pokračování unikátního projektu s názvem Kmeny, který proběhne v Divadle BRAVO! na Praze 4 ve dnech 7. a 8. prosince. Nabídnou podívanou, která se ve své podobě již nikdy nebude opakovat.

Show je jedinečná v tom, že vzniká doslova před očima diváků. Hudebníci na sebe postupně vrství jednotlivé zvuky a tóny a vytvářejí originální a nepředvídatelné melodie, které dosud nikdy nikdo neslyšel. Ty pak doplňují náročné akrobatické triky, živočišný tanec performerů Losers Cirque Company a technicky náročný lightdesign.

„Divákům můžu slíbit jediné: že to bude fascinující show, na kterou budou ještě hodně dlouho vzpomínat. Na prosincové termíny se moc těším, protože to bude vizuálně ještě zajímavější než předtím. Testujeme hranice naší fantazie a pokaždé se snažíme zajít ještě o krůček dál,” říká Petr Horníček, principál Losers Cirque Company a umělecký šéf Divadla BRAVO! „Chci, aby si každý, kdo Kmeny zažil, ještě pár následujících dní v hlavě přehrával, co viděl, aby mu to uvízlo v hlavě. Sám to tak mám.” 

Minulé termíny Kmenů byly beznadějně vyprodané a dočkaly se skvělého ohlasu. Lůzři, kteří mají v bývalém Branickém divadle domovskou scénu, ovládli prostor a během jednoho čísla se spustili na lanech nad hlavy hudebníků a vznášeli se nad nimi. Předvedli také působivé triky na speciální akrobatické obruči zvané cyrwheel a závěsnou akrobacii na strapsech. U diváků zabodoval také street dance v podání profesionálních tanečníků.

Základním stavebním kamenem Kmenů je však hudba. Trojice improvizačních šamanů si předem stanoví jen hodně abstraktní hranice, písně se opravdu komponují naživo. Využívají důmyslnou techniku vrstvení jednotlivých zvuků známou jako looping a beatbox.

„Spolupráce s Danem Bártou a JeNem Hovorkou je neuvěřitelná, máme unikátní kreativní proces, který jen tak s někým nefunguje. Na stagi si s nimi někdy připadám si jako v transu. Je to ale celé o lidech, jejich nálada a energie rozhodne o tom, jaká show bude.” Ondřej Havíček / Endru

Vstupenky na Kmeny jsou v prodeji v systému GoOut či na www.divadlobravo.cz.

 

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Inzerce, Mediální spolupráce

V tomto okamžiku nejčtenější