Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nová lidovecká kometa Petr Hladík. Místopředsedou se stal náhodou

Petr Hladík je stále brněnským zastupitelem. Na fotce s primátorkou Markétou Vaňkovou (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Petr Hladík je stále brněnským zastupitelem. Na fotce s primátorkou Markétou Vaňkovou (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Překvapivým vítězem souboje o místo posledního místopředsedy KDU‑ČSL, který trval od pátečního odpoledne až do sobotního oběda, se stal Petr Hladík, čtyřiatřicetiletý první náměstek brněnské primátorky. Ambiciózní a pracovité lidovecké kometě vychází v posledních letech všechno, na co sáhne.

Ačkoliv by Hladíkova překvapivá volba do vedení strany mohla vypadat jako náhoda, je spíš jen logickým vyústěním jeho kariéry. Prozatím.

Naposledy se mu majstrštyk podařil loni na podzim při vyjednávání koalice po komunálních volbách v Brně. Lidovci mají v druhém největším městě silnou základnu a v posledních dvou volebních obdobích si dokázali udržet stejnou podporu i díky tomu, že umějí přilákat hodně mladých dobrovolníků. Ti postavili kampaň na obcházení domácností, osobní interakci a heslu Brno je boží! Při volbách tak zůstali na svém a s deseti procenty hlasů obsadili osm mandátů v městském zastupitelstvu.

Tajná jednání

Vítězné hnutí ANO ale lidovcům nabídlo jen místo řadového náměstka. To se Hladíkovi nelíbilo, už v 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější