Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dva měsíce do prezidentských voleb. Kudy vede cesta favoritů na Hrad?

Ilustrace: Petr Polák
Ilustrace: Petr Polák

Analýza: Dva měsíce před volbami se podle všech dostupných průzkumů zdá, že nástupcem Miloše Zemana na Pražském hradě bude někdo z trojice Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel. Právě oni mají aktuálně ze všech uchazečů nejvyšší šanci, že je lidé do úřadu hlavy státu zvolí. Co těmto největším favoritům nyní hraje do karet, na co se musí zaměřit a čemu se naopak vyhnout?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jejich šance, současná pozice a podmínky nutné k vítězství jsou pochopitelně odlišné. Na jedné straně je šéf hnutí ANO Babiš, který by měl díky svým věrným voličům pohodlně projít do druhého kola. V něm jsou ale jeho vyhlídky podle průzkumů zatím velmi nejisté.

Na druhé straně jsou bývalý voják Pavel s exrektorkou Danuší Nerudovou, kteří

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější