Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policie podezírá Hladíka, že řešil privatizace pro obviněného podnikatele. „Neměl jsem z toho profit,“ hájí se

Bývalý náměstek primátorky Brna Petr Hladík (vpravo) zůstal kandidátem KDU-ČSL na post ministra životního prostředí. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Bývalý náměstek primátorky Brna Petr Hladík (vpravo) zůstal kandidátem KDU-ČSL na post ministra životního prostředí. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Po více než třech týdnech od policejní razie v kanceláři Petra Hladíka (KDU-ČSL), kandidáta na post ministra životního prostředí a tehdejšího prvního náměstka brněnské primátorky, se jasněji ukazuje‚ jakou měl podle vyšetřovatelů roli v kauze kupčení s městskými byty. Politik odmítá, že by se na privatizacích městských bytů jakkoliv obohatil, a dál trvá na své nominaci do vlády.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) 18. října, uprostřed povolebních vyjednávání o nové koalici, zapečetili Hladíkovu kancelář na Nové radnici a po půldenní prohlídce si odnesli dokumenty, jeho diář, mobil i počítač.

MF Dnes teď na základě vyžádaných policejních dokumentů popsala, že vyšetřovatelé Hladíka označili za jednoho z politiků, kteří skupině okolo podnikatele Michala Horkého pomáhali v zastupitelstvech prosadit privatizaci městských domů.

List popisuje, že Horký podle policie 29. října 2020 přišel za tehdejším náměstkem primátorky Hladíkem do kanceláře jednat o privatizaci domu v Čelakovského 1 v městské části Brno-Židenice a o městské pískovně v Černovicích.

Ve druhé větvi kauzy, která se týká černovické pískovny, se Horký už přiznal, jak o víkendu oznámila Česká televize. Podle jejích informací usiluje o status spolupracujícího obviněného.

Policie tuto schůzku v Hladíkově kanceláři před dvěma lety monitorovala. „Hladík měl Horkému doporučit, aby to nějak

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější