Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mynář lákal Katařany do Česka, diplomatům pak chtěli pronajmout jeho apartmány

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Katar se v Praze chystá otevřít ambasádu, jeho diplomaté už proto začali hledat ubytování. Dlouholetý byznysový partner kancléře Vratislava Mynáře jim nabízel k pronájmu apartmány nedaleko Pražského hradu, které vlastní Mynářova firma.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Hradní kancléř se už na jaře angažoval v tom, aby do Česka zavítal katarský emír Tamim bin Hamad Sání, v březnu mu dokonce letěl osobně předat pozvání od prezidenta. Sání pak skutečně do Česka počátkem října přiletěl a po jednání se Zemanem oznámil, že jeho země chce v Česku brzy otevřít ambasádu.

Katarská strana už podle informací Deníku N řeší, v jaké části Prahy by velvyslanectví zřídila. A zároveň hledá i ubytování pro své diplomaty. Ti už dostali jednu nečekanou nabídku – pronajmout si apartmány

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější