Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Začíná ostrá fáze kampaně. Tyto čtyři faktory mohou rozhodnout o příštím prezidentovi

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Analýza: Už za dva měsíce si miliony voličů začnou vybírat nového prezidenta. Popisujeme čtyři faktory, které mohou být pro tuto horkou fázi kampaně klíčové a s nimiž se budou muset nejen favorité nadcházejících voleb vypořádat.

1) Rekordní počet kandidátů

Lednové přímé prezidentské volby přinesou zcela bezpochyby několik unikátních momentů. Již nyní je téměř jisté, že v nich bude kandidovat doposud nejvíce lidí. V letech 2013 a 2018 se shodně o hlasy voličů ucházelo devět osobností, nyní bude finální sestava čítat deset, možná i 12 kandidátů.

Právě široká paleta osobností může být jedním z důležitých faktorů pro konečný výsledek. Vyšší počet uchazečů totiž znamená, že

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Milion chvilek pro demokracii vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Analýza

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější