Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nová hrdinka Bernarda Miniera v knize plné napětí a mytologie

Přivítejte ranní mlhy s řádně ponurým thrillerem! Román Lucia má tu správně temnou atmosféru.

Podzim už je cítit ve vzduchu a letní romance ztrácejí své kouzlo. Je čas na záhady a mráz běhající po zádech. Pokud jste svou podzimní knížku ještě nenašli, máme pro vás perfektní tip – nový thriller Lucia od francouzského krále napětí Bernarda Miniera.

 Mystické zlo v srdci univerzitního města

„S příchodem noci mlha ještě zhoustla. Světlo z pouličních lamp se proměnilo v řadu rozmazaných světelných bodů a v ulicích připomínalo halo malých žlutých měsíců. Noc v Salamance byla nocí starou několik staletí. Lampy, zářící jako staré šperky ve výkladních skříních starožitností, se příliš nelišily od těch, které tu svítily na cestu králi Alfonsi IX. Leónskému v roce 1218.“

Bernard Minier je skutečným mistrem ve vykreslování ponuré atmosféry. A zatímco proslulá krimi série s vyšetřovatelem Servazem se odehrává převážně ve Francii, ve své novince Lucia vás populární spisovatel vezme na druhou stranu Pyrenejí, konkrétně do španělského univerzitního města Salamanca. Právě tam skupina studentů kriminologie odhalí existenci vraha, který své oběti aranžuje podle renesančních obrazů. Je možné, že teď znovu udeřil? Případ brutálně ukřižovaného madridského vyšetřovatele tomu nasvědčuje. Do kontaktu se skupinou studentů se proto dostává policistka Lucie Guerrero – Minierova nová originální hrdinka.

Zajímavost: Místa, na kterých se děj knihy odehrává, skutečně existují. Na oficiálním webu knihy Lucia najdete jejich seznam včetně přesného umístění na mapách. Váš čtenářský zážitek tak může dostat zcela nový rozměr.

Lucia: Odvážná vyšetřovatelka s vlastní hlavou

Ženy v knihách Bernarda Miniera hrají vždy velkou roli. Ať už jde o vyšetřovatelku Irène Zieglerovou nebo hlavní hrdinku samostatného románu Na okraji propasti, vždy mají výrazný charakter a jdou vlastní cestou. To platí i pro policistku Luciu Guerrero (v překladu ze španělštiny doslova „válečnici“): je svéhlavá, nic si nenechá líbit a nebojí se používat i nekonvenční vyšetřovací metody.

V prastarém městě Salamanaca ji čeká životní výzva. Sériový vrah, kterého pronásleduje, je totiž extrémně inteligentní a nezastaví se před ničím. Přidejte se k ní na její napínavé cestě za odhalením zvěrstev inspirovaných mytologií! Bude to stát za to – Bernard Minier i ve své nové knize opět ukazuje, proč získal významné detektivkářské ocenění Prix Polar a patří mezi nejprodávanější francouzské autory.

Novinku Bernarda Miniera Lucia seženete u všech knihkupců nebo na www.albatrosmedia.cz.

 

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Inzerce

V tomto okamžiku nejčtenější